Wekelijkse middagactiviteiten

Op school zijn er wekelijks activiteiten voor de leerlingen en collega's tijdens de middagpauze:

Op maandag kan er gevoetbald worden met de Traders Cup, op vrijdag kan je met de Schalkse Schakers meespelen, en vanaf volgend jaar kan je ook op dinsdagmiddag gezellig een boek of tijdschrift komen lezen in Le Club in lokaal 222.

  • Schaakclub De Schalkse Schakers

De Schalkse Schakers zetten de schaakborden klaar om 12u in de studie. Iedereen is welkom, want schaken is goed voor iedereen! Je hoeft niet te kunnen schaken om deel te nemen.

Uit onderzoek blijkt dat leerlingen die schaken, op school beter presteren als het gaat om vaardigheden als logisch denken, problemen oplossen, rekenvaardigheid, ruimtelijk inzicht en je concentreren. Als dat geen reden is om naar de schaakclub te komen!

Info: Wouter Braet (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

  • Boekenleesclub Le Club: Comité Lezers Und Booklovers

Le Club is een leesclub voor alle leerlingen en collega’s in alle talen: Frans, Nederlands, Duits en Engels. Vandaar ook onze naam, waarin je deze vier talen herkent. Join Le Club, omdat lezen je wereld verruimt!

Elke dinsdagmiddag: My Tuesday is fully booked! 

Samen lezen we in lokaal 222, waar er 2 boekenkasten vol boeken staan. Je vindt er boeken in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. De leerkracht zorgt voor een kopje thee en koekjes, samen zorgen we ervoor dat we onze fantasie de vrije loop laten, dat we ons brein sterker maken en stress verminderen!

Hopelijk kunnen we volgend jaar alle leerlingen en collega's eens verwelkomen met een kopje thee en een koekje!

Info: Marianne Gees (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

  • The tradersCup: voetbaltoernooi

Omdat we willen werken aan een gezonde geest in een gezond lichaam, kan iedereen meedoen aan de Traders Cup, een intern voetbaltoernooi. De wedstrijden vinden op maandagmiddag plaats in de turnzaal. De finale wordt gestreden in mei.

Info: Thomas Van Hoorde (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Matthias Van den Bergh (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

  • Schoolkrant De Kwettereir

Sinds 2015 worden we op verrassende tijdstippen verblijd met een schoolkrantje De Kwettereir. Omdat we met onze tijd mee willen gaan, kan je enkel op aanvraag en bij Jimi Bauwens of bij Lieve De Winter op het leerlingensecretariaat een papieren exemplaar meepikken. De Kwettereir verschijnt immers in digitale vorm en wordt via ons digitaal platform Smartschool verspreid.

Commentaar en feedback zijn steeds welkom bij de redactieleden. Ook wie graag de redactie versterkt, kan steeds een PB sturen of contact opnemen met Wouter Braet (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).