Fata MOSgana & Dikke Truiendag 2018

05 februari 2018

Voor de tweede keer gaat ons MOS - team (Milieuzorg Op School) een stapje verder tijdens de week van Dikke Truiendag. De directeur heeft 9 uitdagingen voor onze collega's en leerlingen. Ook de Stad Aalst en Iwein De Koninck hebben een uitdaging voor ons.

Kunnen we allen samen deze 10 frisgroene uitdagingen tot een goed einde brengen? Volg onze vorderingen op de voet op onze Facebookpagina.

DE UITDAGINGEN VAN 2018!

1. Doe je mee met de klimaatdans? Zo verbrand je extra calorieën!

2. Afvalpreventie: Let er extra op dat je de refter proper en zwerfvuilvrij achterlaat. Ook elders op school is er geen zwerfvuil!

3. Duurzaam vervoer: Kom jij op een duurzame manier naar school? Met de fiets, te voet, openbaar vervoer of doe je aan carpooling? Zet je fiets in de frisgroene fietsenstalling en word lid van de 7 km-club.

4. Zing mee met Song for the Climate en Nic Balthazar!

5. Ochtendgym: De bewegingskalender: op Smartschool vind je de oefeningen die je elke ochtend samen moet doen. Here we go!

6. Maak een frisgroene foto met je klasgroep.

7. Draag op het vrijdag groen en doe mee met de groepsfoto.

8. In elk klaslokaal moet er ten minste 1 frisgroen klasplantje staan.

9. Organiseer een geefmarkt (uitdaging Stad Aalst)

10. Extra frisgroene uitdaging van het directieteam: adopteer een plantje uit het plantenasiel en bouw mee aan onze frisgroene muur. Elke klas krijgt hier een frisgroene bloempot voor! 

 

Succes aan alle leerlingen en collega's!

Toerisme - Onthaal & Public relations - Handel - Boekhouden - Verkoop - Informatica - Talen