WE VALLEN IN DE PRIJZEN OP DE NATIONALE HOTEL- EN TOERISMEWEDSTRIJD!

17 augustus 2016

Op donderdag 25 en vrijdag 26 februari 2016 organiseerden De Handelsschool Aalst en TechniGO! Hotelschool Aalst de ‘Nationale Hotel en Toerisme wedstrijd – AEHT Palm Trophy 2016’.

De Toerismewedstrijd werd georganiseerd door De Handelsschool en de Hotelwedstrijd door TechniGO!. Twee leerlingen van De Handelsschool uit 5 Toerisme vertegenwoordigden onze Toerisme-afdeling.

Achttien schoolteams uit heel Vlaanderen streden om de hoofdprijs van 3500 euro voor hotel, geschonken door PALM Breweries en 1200 euro voor toerisme, geschonken door Toerisme Vlaanderen. Met deze geldprijs kan het winnende schoolteam deelnemen aan de Europese wedstrijd die later dit jaar plaatsvindt in Londen. Twee andere scholen krijgen een originaliteitsprijs, geschonken door de VLAM en Reizen Muylaert. Ook de stad Aalst schenkt een prijs aan het Toerisme-team dat het best de troeven van de stad Aalst in de verf zet.

De opdracht voor de leerlingen Toerisme bestond eruit dat ze een alternatief stadsspel ontwikkelden voor de stad Aalst waarbij het stadsplan diende als spelbord.

Alle teams en in het bijzonder de leerlingen van De Handelsschool hebben hun uiterste best gedaan. De Handelsschool viel dan ook 2 keer in de prijzen.

Het team van Ida Buyl, leerlinge 5 Toerisme, won de prijs van de stad Aalst. In hun stadsspel kwamen de troeven van de stad Aalst het best tot uiting. De prijs werd hen overhandigd door burgemeester Christoph D'Haese.

Het team van Chloë De Smet, leerlinge uit 5 Toerisme, mocht de originaliteitsprijs in ontvangst nemen van Reizen Muylaert voor hun 'Cluedo Stadsspel' waarbij de dader van de moord op de burgemeester diende gevonden te worden.

Goed gedaan!